ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Цьогоріч, 2 лютого, він пройде під девізом: "Турбуємося – Плекаємо – Підтримуємо". Це свято, яке у всесвітньому масштабі відмічається з 1997 року, покликане привернути увагу громадськості та урядів різних країн до цінності водно-болотних угідь для підтримки існування життя на нашій планеті.

Відновлення боліт – один із найефективніших способів не тільки відновити деградовані землі та відновити біорізноманіття, а й запобігати пожежам та зміні клімату в Україні.

Дві третини загальної території Чернігівської області припадає на Подільську і одна третина – на Лісостепову. В структурі земельного фонду області відкриті заболочені землі займають близько 4 %. На Чернігівщині знаходиться одна з найбільших в Україні болотних систем – «Замглай». Помилуватися красою водно-болотних угідь можна у таких парках природи, як "Беремицьке", "Міжрічинський", Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, Ічнянський національний природний парк та інші.

  • Обрізан, С. Водно-болотні угіддя: значення важко переоцінити / С. Обрізан // Надзвичайна ситуація. – 2020. – № 2. – С. 58-61.
Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.