ВІДКРИТІ ЗНАННЯ В УНІВЕРСИТЕТАХ УКРАЇНИ: ВІДКРИТІ ОСВІТНІ РЕСУРСИ

Цикл вебінарів для спільнот закладів вищої освіти.

Мета вебінарів: відповідно до рішень/рекомендацій ЮНЕСКО та Євросоюзу довести можливість і необхідність долучення ЗВО України до формування екосистеми відкритих освітніх ресурсів (OER) в державі, зокрема для подолання кризи нестачі сучасного доступного освітнього контенту українською мовою та формування пулу безкоштовних, доступних, інклюзивних відкритих підручників для вищої освіти в період воєнного стану в державі.

Рекомендація щодо відкритих освітніх ресурсів (OER)

До участі у вебінарах запрошені визнані закордонні й вітчизняні викладачі, науковці, бібліотекарі, фахівці з авторського права та ІТ-технологій. Вебінари відбуватимуться на платформі ZOOM.

23 листопада 11:30-12:45 Тема 1 “OER: інформаційна підтримка освіти і науки в кризовий час” Тези: OER – світові реалії і міфи; чому саме зараз OER у фокусі, в т. ч. відкриті підручники?; пілотні проєкти OER в Україні; чи можливе стимулювання викладачів, бібліотекарів, інших причетних до створення OER та його збереження й поширення?; чи є можливим формування в Україні екосистеми OER? тощо. Реєстрація

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.