НОВІ НАДХОДЖЕННЯ. Праці викладачів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Федоренко, А. Є. Державне регулювання розвитку інформаційної сфери України в умовах трансформації національної економіки : монографія / А. Є. Федоренко. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2020. - 363 с. - Електронна копія існує. Умови доступу: локальна мережа НУ "Чернігівська політехніка"; Б-ка, корп. №1; IRChNUT ir.stu.cn.ua.

У монографії висвітлюються сучасні проблеми державного регулювання розвитку інформаційної сфери економіки України та світу. Сформовано концептуально значимі положення, що детермінують специфічний підхід до визначення парадигми формування механізмів державного регулювання розвитку інформаційної сфери. Удосконалено методологію формування структури системи державного регулювання інформаційної сфери в Україні в контексті забезпечення безпеки держави, яка, на відміну від наявних, ґрунтується на конституційній моделі розвитку України. Проведено узагальнення кращих зарубіжних практик щодо регулювання інформаційної сфери на основі імплементації домінант архітектури е-урядування в умовах розвитку інформаційного суспільства. Розкрито специфічні характеристики нормативно-правового механізму регулювання інформаційної сфери в Україні, в частині ідентифікації його рівнів та складових елементів. Розроблено науково-концептуальний підхід до формування та реалізації концепції розвитку інформаційної сфери на засадах соціального партнерства у контексті врегулювання конструктивної взаємодії органів влади на всіх рівнях із інститутами громадянського суспільства. Запропоновано теоретико-методичний підхід до удосконалення механізмів державного регулювання інформаційної сфери в Україні, який ґрунтується на положеннях функціональної моделі IDEF0, принципах стійкого розвитку інформаційної сфери.

Монографія розрахована на науковців, спеціалістів, які приймають рішення в сфері формування механізмів державного регулювання розвитку інформаційної сфери в умовах трансформаційної невизначеності, викладачів, аспірантів, магістрів й студентів.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.