МОВА ЙОГО СЕРЦЯ

16 липня народився Василь Барка (справжнє ім'я Василь Костянтинович Очерет; 16 липня 1908, с. Солониця, нині Лубенський район – 11 квітня 2003, Нью-Йорк) – український письменник та перекладач.

Його літературна спадщина, крім рукописів, які з великим трудом вдалось зберегти, – це понад 20 книг поезій, романів, повістей, есеїв, перекладів, літературної критики.

Творчість Василя Барки - це мова його серця; відображення його глибокої християнської релігійності і етики, гуманності і благочестя, толерантності та поваги до думки іншої людини.

  • Бібліотека пропонує: Барка, В. К. Жовтий князь : роман / В. К. Барка. – К. : Дніпро, 1991. – 272 с. Перший у світовій літературі професійний прозовий твір, присвячений Голодомору 1932-1933 років. В основу роману покладено особисті спогади Василя Барки-Очерета про перебіг геноциду українців 1932-1933 років, організований урядом СРСР. І хоча особисто Барка в ті роки не був на селі, але зберіг точні спогади брата, родину якого не оминули тортури голодом. Після цього він протягом двадцяти п'яти років скрупульозно збирав спогади очевидців Голодомору, що дало ґрунт для широких літературних узагальнень.
Кiлькiсть переглядiв: 65

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.