КАЛЕНДАР ЗНАМЕННИХ І ПАМ'ЯТНИХ ДАТ. 12 КВІТНЯ

У цей день, в 1961 році, громадянин СРСР майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97, його святкування відповідно проводиться щорічно 12 квітня. Україна увійшла до складу космічних держав світу завдяки сформованому науковому і виробничому потенціалу космічної галузі - у спадок від Радянського Союзу їй лишилася майже третина космічного промислового потенціалу, створюваного протягом 40-річної участі українських підприємств у всіх основних космічних проектах.

Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.

  • Сергій Корольов: успіх радянської космонавтики пов'язаний з ім'ям цього геніального українського вченого, конструктора.
  • Павло Попович: перший українець за національністю в космосі.
  • Леонід Каденюк: перший космонавт незалежної України.

Бібліотека рекомендує: книги космічної тематики.

Кiлькiсть переглядiв: 50

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.