НОВІ НАДХОДЖЕННЯ. Праці викладачів ЧНТУ

Ревко А. М. Освітня домінанта у парадигмальному вимірі соціогуманітарного простору регіону : монографія / А. М. Ревко. - Чернігів : Брагинець О. В., 2019. - 353 с. : іл.

Досліджено понятійний контур соціальної інфраструктури та запропоновано методологічні підходи до оцінювання впливу соціогуманітарного простору на її функціонування. Інтелектуалізація соціогуманітарного простору регіону обумовлює істотне зростання ролі науки, освіти, культури, а також інвестицій у всебічний розвиток людини. Проведено дослідження регіональної дивергенції компонентів соціальної інфраструктури в Україні та Республіці Польща. У монографії проаналізовано європейський досвід модернізації соціальної інфраструктури в умовах децентралізованого управління. Визначено організаційні засади публічно-приватного партнерства та залучення інститутів громадянського суспільства до розвитку соціальної інфраструктури в умовах децентралізації владних повноважень.

Стратегічні напрямки і пріоритети трансформаційного поступу України : кол. монографія / М. М. Забаштанський, І. І. Кичко, А. В. Роговий та ін. ; за заг. ред. М. М. Забаштанського. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2019. - 559 с. : іл., табл.

У монографії розглядаються спрямування та переваги теперішнього і майбутнього курсів на європейську інтеграцію та багатовекторну політику української держави і суспільства в цілому з позиції структурної перебудови та економічного зростання. Особлива увага приділена євроінтеграційним пріоритетам соціально-економічного розвитку України, формуванню та реалізації трудового потенціалу населення, маркетинговій діяльності в умовах змішаної інформаційно-мережевої економіки, формуванню та реалізації інноваційно-інвестиційної політики розвитку туризму, оптимізації сільськогосподарського комплексу країни і його складових, науковій та інтелектуальній діяльності, управлінню виробничими ресурсами на рівнях держави, регіону і об'єднаних територіальних громад. Надано та обґрунтовано комплексні пропозиції щодо вирішення зазначених різнопланових питань.

Кiлькiсть переглядiв: 262

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.