Нові надходження. Праці викладачів ЧНТУ

Корма, О. М. Основи лісоексплуатації : навч. посіб. / О. М. Корма, І. М. Бондар. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2019. - 267 с. : іл.

У посібнику викладено основи організації та розрахунку, а також конструкції машин і обладнання, що застосовуються у лісовій промисловості для механізації і автоматизації лісосічних і лісоскладальних робіт. Наведено характеристики лісових вантажів і лісоматеріалів як об'єкт транспортування і обробки. Висвітлено основи розрахунку продуктивності лісозаготівельного обладнання. Розглянуто конструкції лісозвалювального, розкряжовувального, сучкорізного, підйомно-транспортного обладнання та устаткуваня для механічної обробки лісоматеріалів.

Корма, О. М. Лісова ентомологія. Лабораторний практикум : навч. посіб. / О. М. Корма, Г. П. Андрєєва. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2019. - 206 с. : іл.

В посібнику розглянуто морфологію, анатомію, біологію розмноження та розвитку, екологію і систематику комах, що шкодять лісовим культурам. Видання вміщує кольорові ілюстрації, які дають можливість наочної уяви про морфологічні відмінності шкідників лісу.

Публічне управління та сучасний менеджмент в інформаційному суспільстві : кол. монографія / Н. В. Ткаленко, В. Ф. Савченко, С. М. Вдовенко та ін. ; за заг. ред. О. В. Михайловської. - Київ : Кондор, 2019. - 186 с. : іл., табл.

У колективній монографії узагальнено певні актуальні аспекти транформаційних процесів публічного управління та менеджменту у сучасному інформаційному суспільстві. Аналізується ретроспектива інформаційного суспільства і процесів глобалізації. Виявлені аспекти змін професійної діяльності управлінців в умовах інформатизації та окреслені перспективи використання існуючого потенціалу єдиного інформаційного простору.

Холявко, Н. І. Модернізація системи вищої освіти в умовах становлення інформаційної економіки : монографія / Н. І. Холявко. - Чернігів : Брагинець О. В., 2018. - 381 с. : іл., табл.

У монографії розглянуто теоретико-методологічні засади модернізації системи вищої освіти на основі дослідження впливу на її розвиток інформаційної економіки і тенденцій трансформації глобального науково-освітнього простору. Досліджено природу інформаційної економіки; визначено особливості її становлення в межах інформаційного суспільства; ідентифіковано роль системи вищої освіти у розвитку економіки інформаційного типу. Запропоновано методологічний підхід до пізнання процесів модернізації системи вищої освіти відповідно до вимог інформаційної економіки; обґрунтовано доцільність використання системно-синергетичної парадигми. Відповідно до розробленої методики оцінено вихідний рівень модернізації системи та здійснено моніторинг процесів її розбудови під тиском інформаційної економіки.

Більше інформації: Нові надходження праць науковців ЧНТУ до фонду бібліотеки

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.