Календар знаменних і пам’ятних дат. 8 вересня

Міжнародний день грамотності — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Свято було запроваджене й святкується не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність. Грамотність сучасної людини складається з бажання до самовдосконалення, здобуття нових знань, любові до книжок, навичок роботи з сучасними інформаційними технологіями. Одним з джерел розповсюдження грамотності є бібліотека.

Завітайте до нашої бібліотеки і вдосконалюйте свою грамотність!

Наукова бібліотека пропонує:

  • Ми – українці! Нашим головним атрибутом є українська мова. За граматичною досконалістю, виразністю звучання та мелодійністю нашій мові немає рівних у світі. Як добре ми її розуміємо? Давайте перевіримо! Впишіть у клітинки кросворду слова, які відповідають тлумаченню.
  • Багата і милозвучна українська мова. Українською мовою писали свої твори Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Михайло Грушевський. Запрошуємо перевірити, чи зрозумілі вам рідкісні, маловживані слова, які зустрічаються у творах класиків української літератури. При складанні вправи були використані слова зі словника "Рідкісні українські слова".

Сторінка сайту «Вдосконалюємо свою українську!»

Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.