Запрошуємо на виставку ландшафтної фотографії «Там, де серце моє...»

О, этот вид! О, эти звуки! О край родной, как ты мне мил! От долговременной разлуки Какие радости и муки В моей душе ты пробудил!.. Олексій Жемчужников, 1884

Наукова бібліотека Чернігівського національного технологічного університету, Розподілена галерея «Фотомистецтво» (Республіка Білорусь), Освітній центр «Інститут фотографії» (м. Мінськ) представляють виставку ландшафтної фотографії Костянтина Мельника «Там, де серце моє...». Назва говорить не про географічну належність місць зйомки, а про той емоційний вплив, який безумовно справляють на нас рідні ландшафти.

Психологи радять міняти місце проживання частіше - тоді життя буде здаватися довшим. Може, воно й так - з кожним переїздом ніби проживаєш нове життя. Чи так це - відповідь є у автора виставки Костянтина Мельника. Сибіряк, дитинство якого пройшло в Поволжі, юність в Україні в Чернігові, і дві третини життя провів у Білорусі в Мінську. Костянтин говорить, що йому і на думку не спадає порівнювати і вибирати де йому краще. У серці цілком вміщується любов до Сибіру, до України і Білорусі. Втягнути глядача в процес співпереживання емоцій від побаченого і зображеного - головне завдання для автора цієї виставки. Це відчуваєш, дивлячись на фотографії автора. Напевно, так і повинно бути в житті: любов до природи, розуміння і вміння бачити, дивитися, слухати і чути - запорука миру, добрих дружніх стосунків між людьми і країнами. Виставка фотографій Костянтина Мельника - його внесок в добросусідські відносини між нашими країнами і зміцнення співпраці між технічними вузами Чернігова та Мінська.

До виставки включені світлини, зроблені з 2008 по 2015 рік в Білорусі і Чернігівській області України.

ПРО АВТОРА

Мельник Костянтин Юрійович - фотограф-любитель, чию творчість більшість фахівців називає «нефотографією». Автор і не сперечається з ними. Для нього важлива не відповідність технічним нормам і канонам. Пріоритетом є Враження з великої літери, яке має отримати глядач від сприйняття фотографії.

Багаторазовий переможець і призер республіканських і міжнародних фотоконкурсів; автор фотопроекту «Свята Русь - бережи Віру Православну»; автор циклу фотозамальовок з Пирогова «Тридев'яте..»; учасник фотопроекту «Спогад про Грюнвальд», куратор проекту «реверанс XIX століття».

Куратор 1, 2, 3 і 5 фотоконкурсів «4383 дні дитинства»; голова журі 6, 7, 8, 9 і 10 міжнародних конкурсів «4383 дні дитинства», член журі конкурсу «Світ навколо нас», «Зелений Мінськ».

Організатор розподіленої галереї «Фотомистецтво», яка проводить щорічно понад 50 фотовиставок в Білорусі, представляючи авторську фотографію на 10 виставкових майданчиках Мінська та області.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.