Нові надходження. Праці викладачів ЧНТУ

Сценарне моделювання впливу фінансових і фіскальних інструментів на динаміку модернізації електроенергетики України : монографія / Р. З. Подолець, О. В. Абакуменко, А. О. Вікнянська та ін. - Чернігів : Брагинець О. В., 2018. - 246 с.

В монографії представлено підхід до формулювання цільового енергетичного сценарію, що базується на оцінці синергетичного ефекту від запровадження заходів за пріоритетними напрямами: енергоефективність, відновлювальна енергетика, модернізація та інновації, трансформація ринку та інституцій. На основі опрацьовання результатів розрахунків та з урахуванням зарубіжного досвіду використання фінансових інструментів модернізації електроенергетики ідентифіковано набір заходів суміжних напрямів державної політики, що дозволяє сформулювати комплексні сценарії функціональних політик, спрямованих на забезпечення взаємоузгодженості розвитку економіки та енергетики. В якості сценаріїв функціональної політики розвитку енергетичного сектору досліджено два напрями, перший з яких пов'язаний із заходами економічно обгрунтованого ціноутворення на ринках викопних видів палива, другий - включає заходи фіскальної політики.

Фінансові інструменти модернізації електроенергетики України : монографія / О. В. Абакуменко, А. О. Вікнянська, К. В. Гнедіна та ін. ; за заг. ред. О. В. Абакуменко. - Чернігів : Брагинець О. В., 2018. - 266 с. : іл.

Монографія зосереджена на різнобічному дослідженні та обгрунтуванні фінансових інструментів модернізації електроенергетики України. Зокрема ідентифіковано імперативи розвитку електроенергетичного сектору з урахуванням сировинних обмежень, потреб забезпечення енергетичної безпеки країни та інтеграції до загальноєвропейської енергетичної системи. Систематизовано теоретичні основи та оцінено досвід використання фінансових інструментів модернізації електроенергетики країнами Європи, Америки та Азії. Запропоновано фінансові інструменти, очікувано ефективні для вітчизняної електроенергетики, та оцінено їх потенціал. В загальному вигляді охарактеризовано методику оцінки впливу очікуваної/відкладеної модернізації на енергетичну та фіскальну безпеку України.

Кiлькiсть переглядiв: 266

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.