Календар знаменних і пам'ятних дат. 13 вересня

День програміста

/Files/images/chntu/прог.jpgВперше ідея святкування «Дня програміста» була оприлюднена главою видавничого дому «Компьютер» Дмитром Мендрелюком 15 липня 1996 року. За день програміста було запропоновано вважати першу п'ятницю вересня, названу «Чистою п'ятницею». У 2002 році співробітники веб - студії «Паралельні технології» Валентин Балт і Михайло Червяков організували збір підписів з підтримкою визнання 256-го дня року офіційним святом програмістів.

Вибір для свята 256-го дня року пояснюється тим, що це число символічне, воно тісно пов'язане з комп'ютерами, але не асоціюється з конкретними особами чи кодами спеціальностей. Число 256 відповідає кількості чисел, які можна представити за допомогою одного 8-бітного байта, поширеній одиниці вимірювання обсягу даних. Свято неофіційно відзначається в Україні та ряді інших країн.

Вітаємо усіх програмістів (теперішніх і майбутніх) та тих, хто їх навчає на Факультеті електронних та інформаційних технологій Чернігівського національного технологічного університету. Бажаємо оптимального програмного коду та найбільшої швидкодії. Нехай усі змінні будуть оголошені, типи співпадають, а стек ніколи не переповниться!

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.