Дорогами рідного краю

Бібліотекарі ЧНТУ є активними учасниками туристсько-краєзнавчих подорожей, які організовує Чернігівський історичний музей ім. В. Тарновського.

Цього разу ми вирушили на екскурсію в Коропський район Чернігівської області.

Короп - маленьке місто с давньою історією. Старі церкви, вулиці з одноповерховими будиночками мають свій неповторний шарм. В історичному центрі Коропа розташована кам'яна Іллінська церква-фортеця - унікальна споруда, яка поєднує світські, військові та культові риси. Це єдина церква такого типу на Лівобережжі. А які гарні Успенська, Феодосіївська та Вознесенська церкви!

Дуже цікавим виявилося відвідування меморіального музею М. І. Кибальчича у відреставрованому родинному будинку. Експозиція музею розповідає про життя та діяльність нашого земляка, винахідника першого в світі реактивного літального апарату, проект якого він накреслив ґудзиком на стіні тюремної камери, куди потрапив після арешту за участь у вбивстві російського імператора Олександра ІІ. В іншій кімнаті розміщена експозиція про досягнення в галузі космонавтики; фотографії 9 льотчиків-космонавтів, які навчалися в Чернігівському військовому училищі. Серед них і перший космонавт незалежної України Л. К. Каденюк, який двічі відвідав меморіальну садибу.

Приємним завершенням нашої поїздки була екскурсія на місцеві агропідприємства, які вирощують сільськогосподарські культури за прогресивними технологіями.

Можна багато розповідати про маленькі міста нашої великої області. Але, як кажуть у народі: "Краще один раз побачити, ніж сто разів почути!". Більше фото на Flickr

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.