Нові надходження. Праці викладачів ЧНТУ

Бобровник М.Д. Прогнозування продуктивності відкладів через петрографічний експрес-аналіз характеру флюїдів, які насичують породи : монографія / М. Д. Бобровник, В. А. Іванишин. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2017. - 85 с

У монографії містяться рекомендації щодо прогнозування продуктивності відкладів через петрографічний експрес-аналіз характеру флюїдів, які насичують породи. До появи цих рекомендацій вибір об'єктів для випробування у свердловинах відбувався переважно на підставі висновків про продуктивність відкладів за результатами геофізичних досліджень свердловин. При цьому часто відносні горизонти оцінювалися як продуктивні, пропускалися продуктивні карбонатні горизонти, частина пластів оцінювалася як нез'ясованою нафтогазонасиченістю, а незначна частина об'єктів характеризувалася як продуктивні і рекомендувалася до випробування.

В монографії описані дослідження зразків порід з розрізів Дніпровсько-Донецької надглибної свердловини, Перевізької 1, Харковецької 409, Бакумівської 424, Комишнянської 488, Зорківської 370, Червонозаводської 2, Пісківської 371.

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.