Нові надходження. Праці викладачів ЧНТУ

Болотов, Г. П. Зварювання та паяння в плазмі тліючого розряду : монографія / Г. П. Болотов. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2016. - 143 с. : іл.

Узагальнено результати досліджень та досвід застосування тліючого розряду при дифузійному зварюванні та паянні металів та сплавів. Розглянуті енергетичні характеристики тліючого розряду як джерела нагріву. Особливу увагу приділено питанням забезпечення стабільності існування тліючого розряду підвищеного тиску в умовах взаємодії газорозрядної плазми з металевими поверхнями, що знаходяться у різному фізичному стані. Наведені приклади зварювання конструкцій в тліючому розряді з однорідних і різнорідних металів, математичні моделі та нанограми для визначення режимів зварювання. Вказані конструктивні особливості, характеристики та схеми устаткування для зварювання та паяння у тліючому розряді.

Болотов, Г. П. Джерела живлення для дугового та плазмового зварювання і різання : навчальний посібник / Г. П. Болотов, М. Г. Болотов. - Чернігів : РВВ ЧНТУ, 2017. - 178 с. : іл.

У посібнику узагальнено вимоги до джерел живлення, обумовлені властивостями зварювальних дуг та технологічних процесів. Розглянуті електричні схеми, конструкція та способи регулювання режиму джерел живлення для дугового та плазмового зварювання і різання. Розглянуті джерела живлення загальнопромислового та спеціалізованого призначення, що застосовуються даним часом промисловістю.

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.