Календар знаменних і пам’ятних дат. 4 квітня

В цей день народився Томас Майн Рід (4 квітня 1818 р. - 22 жовтня 1883 р.) - англійський письменник, автор пригодницьких романів і творів для дітей та юнацтва.

Томас Майн Рід народився в Ірландії в родині церковного служителя та отримав гарну освіту в Королівському університетському коледжі м. Белфаста. Священиком він бути не захотів і у 1840 році відправився в Америку. Він пробує різні професії: вчителює, торгує, працює репортером. А крім того, багато спілкується з представниками різних індіанських племен.

У 1846 році Майн Рід відправляється на війну (тоді США воювали з Мексикою) як журналіст, але згодом йому доводиться стати солдатом. Щотижня публікуються його статті під загальним заголовком «Нотатки стрілка». У 1848 році Майн Рід в чині капітана закінчує військову службу, повертається в журналістику і починає пробувати себе в літературі. Його перший роман «Вільні стрілки» написаний за матеріалами про Мексиканську війну і має великий успіх у публіки.

Наступні 16 років у Майн Ріда відбою немає від видавців: романи «Білий вождь», «Оцеола, вождь сімінолів», «Квартеронка», «Вершник без голови» увійшли в золотий фонд світової пригодницької літератури. Крім художніх творів Майн Рід пише також нариси та етнографічні замітки.

У 1870 році прогресує хвороба, що почалася через старе поранення. Але письменник не здається і працює до останнього моменту. Його останні твори – «Переселенці Трансвааля» та збірка оповідань «пробитого серця» – прийшли до читача вже після смерті автора.

/Files/images/bevz/Майн Рід.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.