Календар знаменних та пам’ятних дат. 3 березня

Щорічно, 3 березня, по рішенню конгресу від 1986 року Міжнародного ПЕН-клубу, відзначається Всесвітній день письменника.

ПЕН-клуб — це організація поетів-романістів, яка була заснована в Лондоні ще в 1921 році. Ініціатором створення даної структури була англійська письменниця Кетрін Емі Доусон-Скотт. Найперший склад ПЕН-клубу очолив Джон Голсуорсі. Після першого конгресу ПЕН-клубу Лондона регіональні центри цієї організації з'явилися в 11 країнах світу. Зараз їх налічується вже близько 130.

Всі структурні підрозділи ПЕН-клубу виступають за принципи вільного поширення інформації на території всієї планети. Активісти організації, завдяки якій з'явився Всесвітній день письменника, публічно виступають проти придушення свободи слова і цензури. Вважається, що вільна критика — це необхідний елемент процесу економічного і політичного розвитку країн. Саме ці принципи озвучуються під час офіційних заходів, присвячених даному святу.

У фонді Наукової бібліотеки ЧНТУ є багато видань, присвячених праці письменників. Пропонуємо прочитати книги з наступних серій: «Особистість і доба», «Бібліотека українця», «Писатели о писателях», «Серия литературных мемуаров», «Жизнь замечательных людей» та ін.

Бібліотека рекомендує:

  • Сторінку "Видатні земляки" власного веб-ресурсу "Унікальна Чернігівщина", на якій Ви знайдете інформацію про визначних діячів культури, літератури, мистецтва, народжених на теренах нашого краю.
  • Запрошуємо також перевірити наскільки добре Ви знаєте письменників та поетів Чернігівщини. Виконайте просте завдання: поєднайте ім’я та прізвище митця з його портретом. Вірно складені пари автоматично зникають. Бажаємо успіху!
Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.