День програміста

13 вересня 2017 року відзначається День програміста.

Вперше ідея святкування «Дня програміста» була оприлюднена главою видавничого дому «Компьютер» Дмитром Мендрелюком 15 липня 1996 року. За день програміста було запропоновано вважати першу п'ятницю вересня, названу «Чистою п'ятницею». У 2002 році співробітники веб - студії «Паралельні технології» Валентин Балт і Михайло Червяков організували збір підписів з підтримкою визнання 256-го дня року офіційним святом програмістів.

Вибір для свята 256-го дня року пояснюється тим, що це число символічне, воно тісно пов'язане з комп'ютерами, але не асоціюється з конкретними особами чи кодами спеціальностей. Число 256 відповідає кількості чисел, які можна представити за допомогою одного 8-бітного байта, поширеній одиниці вимірювання обсягу даних. Свято неофіційно відзначається в Україні та ряді інших країн.

Вітаємо усіх програмістів (теперішніх і майбутніх) та тих, хто їх навчає на Факультеті електронних та інформаційних технологій Чернігівського національного технологічного університету. Бажаємо оптимального програмного коду та найбільшої швидкодії. Нехай усі змінні будуть оголошені, типи співпадають, а стек ніколи не переповниться!

/Files/images/chntu/прог.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.