Повернутися до звичайного режиму

Всесвітній день кішок

Котяче свято відзначається всіма любителями цієї прекрасної тварини з 2002 року 8 серпня. Його ініціатором став Міжнародний фонд захисту тварин Animal Welfare. Кішки живуть поруч з людиною вже протягом багатьох сотень років. Сьогодні, згідно зі статистичними даними, саме кішка є домашньою твариною 80% населення Землі. А 95% власників кішок визнають, що розмовляють з кішками. У світі налічується близько 256 порід домашніх кішок.

Нещодавно у Мережі з'явився сайт Purrli, на якому можна не просто слухати муркотіння котів, а й обирати йому різні параметри. Користувач може змінювати емоційний стан тварини, його грайливість, фізичну активність, і "приправити" це все нявканням. Також муркотіння плавно перетікає з одного виду в інший, створюючи ефект присутності справжнього кота. "Звуки муркотіння - одні з найприємніших звуків, які можуть допомогти заспокоїти вас, коли ви відчуваєте стрес", - каже автор ресурсу.

У цей День вітаємо всіх любителів кішок! Бажаємо їм, щоб їхні вихованці завжди були здорові і щасливі, ситі й доглянуті!

Пропонуємо переглянути фотографії, які були зроблені працівниками нашої бібліотеки (цикл "Коти та інші звірі") та прочитати наступні цікаві матеріали:

  • Давиденко, В. Фелінологія - наука про котячих // Тваринництво України. - 2009. - № 12. - С. 40-41.
  • Тимонова, Е. Богини радости : [кошки] // Вокруг света. - 2015.- № 4. - С. 90-95.
  • Славина, Н. Приручить хозяина : [кошки] // Вокруг света. - 2013. - № 6. - С. 52-60.
  • Анцупова, И. Назначение: лошадь, кошка или собака? : [зоотерапия] // Вокруг света. - 2006. - № 12. - С. 182-189.
Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.