Нові надходження. Праці науковців ЧНТУ

Лавров, Р. В. Розвиток банківських інноваційно-фінансових технологій в аграрній сфері : монографія / Р. В. Лавров. - Ніжин : Аспект-Поліграф, 2016. - 349 с.

У монографії наведено результати комплексного дослідження теоретичних і практичних аспектів розвитку банківських інноваційно-фінансових технологій в аграрній сфері України за кризових дисбалансів економічного простору. З’ясовано особливості та завдання інноваційно-фінансових технологій банків, їх класифікація і принципи застосування. Визначено передумови та чинники виникнення інноваційно-фінансових технологій банків, механізм їх впровадження, окреслено специфіку і тенденції обслуговування банками суб’єктів аграрної сфери, виявлено небезпеки, загрози й ризики освоєння банківських інноваційно-фінансових технологій в аграрній сфері, обґрунтовано напрями розвитку інноваційно-фінансових технологій в аграрній сфері, розглянуто перспективи поступу інноваційних лізингових та іпотечних технологій, інноваційних платіжних інструментів. Визначено можливості розвитку інноваційно-фінансових технологій банків в аграрній сфері, запропоновано стратегії їх нарощення й вектори формування клієнтоорієнтованих інноваційно-фінансових технологій в аграрній сфері.

Шишкіна, О. В. Гроші та кредит : навч. посіб. / О. В. Шишкіна, М. В. Дубина. - Чернігів : ФОП Брагинець О.В., 2016. - 691 с. : іл.

У посібнику викладено фундаментальні положення теорії грошей і кредиту, досліджено питання сутності і структури грошового обороту та грошової маси, методів та механізмів їх регулювання; розглянуто питання функціонування і розвитку грошового ринку, грошової, валютної та кредитної систем. Значна увага приділяється питанням грошово-кредитної політики й особливостям її реалізації в умовах інфляційних процесів та у періоди реалізації грошових реформ. Проведено аналіз кредитної системи України та її основних компонентів: банківської системи, у тому числі досліджено особливості функціонування центрального банку та комерційних банків; системи небанківських фінансово-кредитних установ. Зокрема, з’ясовано роль фінансових посередників у розвитку грошового ринку та національної економіки загалом, визначено їх види та основні функції, ідентифіковано спектр виконуваних такими установами операцій, систематизовано джерела формування і напрямки використання їх фінансових ресурсів.

Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.