Нові надходження. Праці науковців ЧНТУ

Інноваційно-інвестиційні засади стійкого розвитку базових галузей національного господарства : колективна монографія / за заг. ред. В. П. Ільчука. - Чернігів : ЧНТУ, 2016. - 395 с.

У монографії досліджено теоретико-прикладні засади інноваційно-інвестиційного розвитку на макро- і мікроекономічному рівнях; викладено методологічні основи фінансово-економічного аналізу інноваційно-інвестиційної діяльності. Проведено комплексний аналіз інвестиційної привабливості інновацій у базовихгалузях економіки. Значна увага приділяється питанням ідентифікації, аналізу й оцінці інноваційно-інвестиційних ризиків загалом і в контексті фінансово-економічної безпеки базових галузей національного господарства.

Колективна монографія підготовлена в межах наукової комплексної теми дослідження «Інноваційно-інвестиційні засади стійкого розвитку базових галузей національного господарства» і розрахована на широке коло вітчизняних фахівців, науковців, причетних до розробки та впровадження стратегії розвитку базових галузей національної економіки, студентів, аспірантів, викладачів ВНЗ та усіх тих, хто цікавиться проблемами і перспективами розвитку національної економіки.

Іванова, Н. В. Модернізація інфраструктурної сфери регіональної економіки в умовах євроінтеграції : монографія / Н. В. Іванова. - Чернігів : ЧНТУ, 2016. - 347 с.

У монографії обґрунтовано теоретико-методологічні засади модернізації інфраструктурної сфери регіональної економіки. Цілями модернізації системи інфраструктурного забезпечення регіону встановлено відповідність інтересам національної безпеки країни, потребам економічних механізмів на сучасному етапі їх становлення, особливостям геополітики, а також завданням і пріоритетам соціально-економічного розвитку. Сформовано модель ідентифікації точок інфраструктурного зростання на основі унікальних характеристик регіону та акцентовано на важливості розвитку транспортно-логістичної та інформаційно-комунікаційної компоненти інфраструктури в умовах прояву глобалізаційних тенденцій. Практична реалізація методологічних засад модернізації інфраструктурної сфери регіональної економіки є необхідною умовою імплементації європейського вектора розвитку держави.

Розвиток фінансового ринку в контексті забезпечення фінансової безпеки України : монографія / О. В. Абакуменко, Д. В. Бондаренко, М. В. Дубина, П. О. Лук'яшко. - Чернігів : ЧНТУ, 2016. - 195 с.

У монографії розглянуті основні теоретичні, методичні та прикладні аспекти розвитку фінансового ринку в контексті забезпечення фінансової безпеки України.

Фінансовий ринок є важливою складовою розвитку національної економіки, оскільки саме у його межах формуються обсяги інвестиційних та кредитних ресурсів для подальшого функціонування економічних суб’єктів. Однак, як показує досвід функціонування досліджуваного ринку в нашій державі, його ефективний та стабільний розвиток можливо забезпечити лише завдяки активізації внутрішніх фінансових ресурсів і розробки стратегічних заходів їх залучення до національного господарства, що сприяє також формуванню передумов зміцнення національної фінансової безпеки. Реалізація зазначених напрямів розвитку фінансового ринку в контексті забезпечення його фінансової безпеки дозволяє знизити його залежність від діяльності іноземних інвесторів. Саме цим суб’єктам притаманний мінливий характер присутності на зазначеному ринку та можливість швидкого виведення капіталів до інших країн в умовах сучасних світових фінансово-глобалізаційних процесів.

Отже, це й обумовило необхідність дослідження та обґрунтування дієвих заходів розвитку національного фінансового ринку з метою формування заходів для підвищення фінансової безпеки держави, розробки інституціональних напрямків реформування досліджуваного ринку для збільшення реальних обсягів інвестиційних та кредитних ресурсів.

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.