Календар знаменних і пам'ятних дат. 15 березня

15 березня світове співтовариство відмічає Всесвітній день захисту прав споживачів.

Історія починається з 15 березня 1962 року, коли президент США Джон Кеннеді виступаючи із зверненням до Конгресу та об’єднань споживачів вперше проголосив права споживачів - право на безпеку, право на інформацію, право на вибір, право бути почутим. В подальшому права споживачів були розширені та визнані в інших країнах. В 1983 році день 15 березня був закріплений в міжнародному календарі святкових дат як Всесвітній день захисту прав споживачів.

"Держава забезпечує споживачам захист їх прав, надає можливість вільного вибору продукції, здобуття знань і кваліфікації, необхідних для прийняття самостійних рішень під час придбання та використання продукції відповідно до їх потреб, і гарантує придбання або одержання продукції іншими законними способами в обсязі, що забезпечує рівень споживання, достатній для підтримання здоров'я і життєдіяльності". (Закон України "Про захист прав споживачів" Ст..5, п.1) Більше інформації можна отримати на сайті Портал споживача.

Бібліотека пропонує:

  • Література з фонду НБ ЧНТУ.
  • В Інформаційно-бібліографічному відділі 15 березня відкривається виставка, присвячена Міжнародному дню споживача. Місце проведення: кім. 138., корп. 1. (вул. Шевченка, 95).
Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.